Główna Kształcenie Ogólne Podręczniki i programy Technik żywienia i usług gastronomicznych Klasa I
Narrow screen resolution Wide screen resolution default color green color orange color
Technik żywienia i usług gastronomicznych Klasa I Drukuj
WYKAZ PROGRAMÓW NAUCZANIA I PODRĘCZNIKÓW DLA KLASY I TECHNIKUM - TECHNIK ŻYWIENIA                                       I USŁUG GASTRONOMICZNYCH NA ROK SZKOLNY 2018/2019
Przedmiot Nr programu nauczania Podręcznik
Język polski JP/LO, T/WSiP/2012 D. Chemperek, A. Kalbarczyk - Nowe zrozumieć tekst – zrozumieć człowiek, Warszawa 2014 703/1/2014kl.1 cz. I i II [WSiP]
Pierwszy język obcy  angielski JA/LO, T/OXFORD/2012 T. Falla - Oxford Solutions [OUP] - zależy od poziomu (test)
Drugi język obcy niemiecki JN/LO,T/LEKTORKLEKTT/  2012 C. Tkadleckova, P. Tlusty - Genau! 1 - [Lektorklett] podręcznik i ćwiczenia
Historia H/LO, T/OP/2012 B. Burda i in. - Historia 1 cz.I i II [OPERON] - poziom podstawowy
Wiedza o kulturze WOK/LO, T/NE/2012 M. Bokiniec i in. - Spotkania z kulturą, 2015 [Nowa Era]
Matematyka M/LO, T/NE/2012 W.Babiański i in. - Matematyka 1 Poziom podstawowy i rozszerzony [Nowa Era] 2012,                                Zeszyt ćwiczeń 1
Fizyka i astronomia F/IVEE/ZAMKOR/2012 M. Fiałkowska - Świat fizyki, zakres podstawowy, 2012 [ZamKor]
Chemia CH/IVEE/NE/2012 R. Hassa i in. - To jest chemia, 2012, [Nowa Era]
Biologia B/IVEE/NE/2012 E. Bonar i in. - Biologia na czasie, zakres podst., 2012 [Nowa Era]
Geografia G/LO, T/NE/2012 R. Uliszak i in. - Oblicza geografii, zakres podstawowy. 2012 [Nowa Era]
Podstawy przedsiębiorczości PP/IVEE/NE/2012 Z. Makieła - Krok w przedsiębiorczość, 2012 [Nowa Era], Zeszyt Cwiczeń                                                      "Krok w przedsiębiorczość"
Informatyka I/LO, T/OP/2012 A. Gawełek - Informatyka, Odkrywamy na nowo. 2012 [OPERON]
Wychowanie fizyczne WF3/IVEE/2012 Brak podręcznika
Edukacja dla bezpieczeństwa EdB/IVEE/WSiP/2012 B. Breitkopf i in. - EdB. Po prostu 2012. [WSiP]
Religia AZ - 6 - 01/ 10 ks.R.Strus, ks. W.Galant - Świadczę o Jezusie w kościele. 2012 [Gaudium]
Etyka E/IVEE/O/2018 P. Kołodziński, J. Kapiszewski - Odkrywamy na nowo. 2012  [OPERON]
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii 343404/T/2012 W. Jastrzębski - Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych. [WSiP]
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem A. Kmiołek, Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna.                 Część 1. [WSiP]
Zasady żywienia H. Kunachowicz i in. - Zasady żywienia. Planowanie i ocena. [WSiP]
Procesy technologiczne w gastronomii A. Kmiołek, Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna.                      Część 1. [WSiP]